tiistai 20. tammikuuta 2015

Pieni Adobe- Illustrator koulutus

Illustrator on vektorigrafiikkaohjelma:

Vektorigrafiikka on tietokonegrafiikkaa, joka perustuu koordinaatistoon sidottuihin objekteihin, kuten suoriin, monikulmioihin eli polygoneihin, ympyröihin, kaariin jne. Objektien muodot ja ominaisuudet esitetään koordinaatein sekä matemaattisin funktioin. Tämä mahdollistaa sen, että
vektorigrafiikalla luodun kuvan kokoa voidaan muuttaa (skaalata) ilman, että kuvasta tulee rakeinen kuten bittikarttakuvasta suurennettaessa, sekä sen, että kuvan muotoa voidaan muuttaa: esimerkiksi kiertää (rotaatio) koordinaatistossa.(lähde wikipedia:sta)

Kun haluaa piirtää omaa vektorigrafiikkaa, pitää tutustua vektorigrafiikkaohjelmiin niin kuin esimerkiksi Adobe- Illustrator.Ensimmäisenä avaamme File-> New Document.



Sitten voimme valita dokumentin koon ja väripohjaksi RGB tai CMYK. Jos grafiikka  julkaistaan vain netissä(web) valitsemme RGB(Red Green Yellow), jos se tulostetaan(print), valitsemme CMYK( Cyan, Magenta, Yellow ja Key eli musta). Bleed on tärkeä jos dokumentti tulostetaan
painotalossa, sitten leikataan dokumentin reiunat pois. Sen takia dokumentin väripohja pitää olla leveämpi, että ei mitään valkeaa reunaa tule.


Sen jälkeen voimme kirjoittaa jotakin. Minä kirjoitin "päivä". Tämä on nyt pelkkä teksti. Kun me haluaisimme vaihtaa sen vektorigrafiikaksi, klikkaamme sitä mustalla nuolella ja avaamme Typo-> create outlines. Sitten se on vektor.



Tässä ohjelmassa kaikki valmismuodot niin kuin ympyrä, neliö, tähti ja jne ovat jo vektorigrafiikkaa, ei tarvitse vaihtaa. Seuravassa kuvassa järjestämme ne erilaiset muodot käyttämällä työkalua "align-tool".


Me merkitsemme meidän muodot mustan nuolen kanssa ja klikkaamme Windows->Pathfinder. Sitten pieni ikkuna aukeaa, jossa voi järjestää muodot riville(Align). Jos halua jakaa tai laittaa
muodot yhteen pitää käyttää työkalua"Pathfinder".



Sitten voimme tallentaa meidän "pikku projektimme". Klikkaa File->save as ja valitse sopiva kansio.
Tähän loppuu se pieni opetus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti