torstai 1. tammikuuta 2015

Työharjoitteluni esittely osa 2

Kun meillä ei ole asiakaskahvitusta tai uuden näyteikkunan suunnittelua, minun työpäivä näyttää tällaiselta:

Ensimmäisenä hain postin ja kysyin päivän tehtävistä. Jokaisen päivän tehtävät olivät vähän erilaiset.
Jos uusi paketti lähetettiin meille postiin, hain sen, jos paketti tuli kauppaan, avasin sen, laskin tuotteet ja katsoin oliko paketissa tuotelistaa. Jos paketissa ei ollut tuotelistaa, kirjoitin sen itse.

Koska kristillisessä kirjakauppayhtiössä on monta kauppaa, skypetimme aina muiden myymälöiden kanssa ja kerroimme meidän pomolle Pekka Paunoselle, millaisia tuotteita tuli ja toimituksen kunnosta,(joskus tuote oli vähän rikki tai virheellinen) sitten hän päättäisi mihin kauppoihin (Mikkeliin, Helsinkiin tai Tampereelle) tuotteita lähetettäisiin ja mitkä jäisivät Saloon.

Sitten laitoin hintamerkit ja järjestin tuotteet sopiviin hyllyihin. Meillä on yksi iso näytepöytä ja monta erilaista hyllyä: Uutushylly, lasten hylly, tarjoushylly, raamattuhylly, virsikirja- ja cd-levyhylly, käytettyjen kirjoijen hylly ja yleinen aakkosien mukaan järjestetty hylly.

Sivosin myös usein kaupan lattian ja hyllyt, jos ne olivat pölyisiä.

Meidän tärkein työ on asiakaspalvelu ja kassatyö. Ennen joulua tuli monia asiakkaita jotka etsivät lahjoja tai olivat kiinnostuneet meidän uusista kirjoista ja joulukoristeista. Yleensä he halusivat myös joulupaketteja. Lisäksi asiakkaat ostivat enemmän raamattuja ja kysyivat erilaisista malleista. Asiakkaille näytettiin sitten meidän kaupassa olevia tuotteita ja tilattiin jos meillä ei ollut toivottua tuotetta.

Työpäivä kestii noin 6-7 tuntia, riipuu päivästä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti